NBCUniversal heeft zijn deal voor het delen van inhoud met Hulu beëindigd omdat het bedrijf zijn shows omleidt naar zijn eigen, rivaliserende streamingdienst, Peacock , vertelt een NBCU-woordvoerder aan.

Vanaf dit najaar kunnen nieuwe afleveringen van NBCU-shows zoals  Saturday Night Live,  The Voice  en  American Auto  de dag nadat ze zijn uitgezonden niet langer op Hulu worden gestreamd. Hulu heeft nog steeds toegang tot andere NBCU-shows zoals Law & Order: SVU , This Is Us, The Mindy Project, 30 Rock, Parenthood, Friday Night Lights en Will & Grace.

 

“Met de toename van streamingdiensten die de markt betreden, hebben we lang geanticipeerd op veranderingen in ons aanbod van inhoud van derden en hebben we de afgelopen jaren onze investeringen in originele inhoud verhoogd”, aldus een woordvoerder van Hulu.

 

 

Het einde van de samenwerking tussen NBCU en Hulu komt op het moment dat NBCU en moederbedrijf Comcast hebben geprobeerd het aantal betalende abonnees op de worstelende Peacock-service te vergroten. Eind 2021 had de dienst 9 miljoen betalende abonnees op een totaal van 24,5 miljoen maandelijkse actieve accounts.

The Wall Street Journal meldde in februari voor het eerst dat de contentdeal ten einde liep.

Sinds de lancering in 2020 heeft Peacock een groot deel van de NBCU-catalogus gedeeld met Hulu. Door die inhoud terug te trekken, worden de shows exclusief voor Peacock, waardoor Hulu mogelijk minder waardevol wordt voor sommige abonnees en Peacock een meer wenselijke optie voor anderen.

Comcast en Disney zijn in arbitrage over Hulu, waarvan Comcast een belang van 33 procent heeft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here