Een van de grootste angsten van ouders is dat hun kleintjes ziek zullen worden. Het is echter onvermijdelijk dat baby’s minstens één keer voor hun tweede verjaardag aan een of andere vorm van luchtweginfectie lijden. Luchtweginfecties kunnen mild of ernstig zijn en worden veroorzaakt door virussen of bacteriën. Hier vertel ik je erover en wat je kunt doen om te voorkomen dat je baby besmet raakt.

Lola is 15 maanden oud en moest al 3 keer naar het ziekenhuis voor luchtweginfecties. Haar moeder zegt dat het komt omdat Lola’s broertje veel ziektes meebrengt van de kleuterschool. En hij heeft gelijk. Hoe meer baby’s in contact komen met andere kinderen die besmet zijn, hoe groter de kans om ziek te worden.

Luchtweginfecties bij baby’s jonger dan twee jaar, ook wel ‘zuigelingen’ genoemd, worden overgedragen via de lucht die kleine druppeltjes met afscheidingen en virussen bevat die andere zieke kinderen uitstoten als ze hoesten of niezen. Deze kleintjes zijn kwetsbaarder omdat hun immuunsysteem (afweersysteem) niet is gerijpt en ze vatbaarder zijn voor besmetting. Maar zoals hun naam al aangeeft, is een van de beste manieren om voor ze te zorgen, naast de meest liefdevolle, om ze borstvoeding te geven, omdat ze “zogende” zijn. Moedermelk bevat verschillende antistoffen die uw baby beschermen tegen infecties van de luchtwegen en het maag-darmkanaal.

Luchtweginfecties worden in de meeste gevallen veroorzaakt door virussen en soms door bacteriën.

Degenen die worden veroorzaakt door virussen zoals rhinovirus, adenovirus, influenza, para-influenza of respiratoire syncytieel komen vaak voor en veroorzaken ziekten die, hoewel ze onder controle kunnen worden gehouden, ernstig kunnen zijn. Dit is het geval van bronchiolitis, veroorzaakt door het respiratoir syncytieel virus, dat vanaf het begin ernstig is omdat het de ademhaling bemoeilijkt omdat het de onderste luchtwegen blokkeert. Dit virus kan ook longontsteking veroorzaken.

Andere luchtweginfecties veroorzaakt door virussen zijn: bronchitis, longontsteking, longontsteking, griep of griep en bronchiolitis.

Luchtweginfecties kunnen ook worden veroorzaakt door bacteriën zoals pneumokokken, staphylococcus, streptococcus pyogenes en staphylococcus aureus. Bacteriële luchtweginfecties omvatten: tonsillitis, bronchopneumonie, bacteriële meningitis en sinusitis. Bacteriële infecties worden behandeld met antibiotica.

Luchtweginfecties veroorzaakt door virussen kunnen mild zijn als de baby goed wordt gevoed en verzorgd. Het is belangrijk dat je een luchtweginfectie leert onderscheiden van verkoudheid of griep, en dat is het dilemma, want de symptomen kunnen vergelijkbaar zijn: niezen, verstopte neus, keelpijn, hoesten en koorts. Als de koorts hoog is, als de baby moeite heeft met ademhalen of als u fluitende geluiden hoort bij het ademen, als u denkt dat zijn oor pijn doet, als hij groen of geel slijm heeft, is het belangrijk dat u direct de kinderarts raadpleegt, evenals als de symptomen van “verkoudheid” of griep” langer aanhouden dan normaal.

Het is belangrijk dat u het gehydrateerd houdt en dat u het zoals gewoonlijk voedt. Zelfs als hij niet erg hongerig is, probeer hem dan zoveel mogelijk te laten eten, zodat hij niet zwak wordt. Als je borstvoeding geeft, stop dan niet.

U kunt uw neus ook reinigen met een zoutoplossing om te hydrateren en het verwijderen van slijm te vergemakkelijken.

Onthoud dat koorts een teken is dat het lichaam zichzelf verdedigt. Geef hem een ​​warm bad en dien medicijnen toe zoals voorgeschreven door de kinderarts.

U kent uw baby beter dan wie dan ook, dus blijf alert op symptomen waar u zich zorgen over maakt. Een milde verkoudheid gaat binnen een paar dagen over en het slijm uit de neus is meestal helder. Als u dus merkt dat de symptomen aanhouden en het slijm van kleur verandert, kan het zijn dat er een bacteriële infectie is en dat uw baby een nieuwe behandeling nodig heeft. Raadpleeg bij twijfel uw kinderarts.

Houd ook in de gaten of uw baby pijn krijgt in het ribgebied en hard moet werken om te ademen.

Onthoud dat luchtweginfecties kunnen worden behandeld, maar als ze worden verwaarloosd, kunnen ze ernstige complicaties bij kinderen veroorzaken. Bel of ga naar de kinderarts met al je vragen. De gezondheid van je baby is het allerbelangrijkste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here